Cattery Almere Blues

presenteert het wonderkitten van

 etoile * Zsa Zsa en GIC.Vladimir Levka

Etoile * Zsa Zsa en GIC.Vladimir Levka Almere Blues wat vooraf ging

voor de nieuwste foto's vanaf 6 weken


Maandag  8 september 2008: 1e kitten geboren.......

Vandaag om 10.10 uur is het eerste kitten geboren, het weegt 110 gram.

 

 

Zsa Zsa heeft het schoon en drooggelikt, en het ging meteen op zoek naar de -opgezette- tepels,  waar de melk royaal uit spoot!

Spannende tijden, met toch nog een zoektocht van Zsa Zsa naar het beste plekje.....

 

 

 < Op deze foto van vorige maand zie je Ziggy -staand- en Zsa  Zsa -helemaal boven- liggen. 

De 'werpdoos' heeft ze nog even geprobeerd > Zsa Zsa is nu helemaal aanhankelijk, haar 'personeel' Bert moet onder poot-bereik zijn, anders wordt ze onrustig! Dan ga je denken dat er nog meer kittentjes aankomen....toch?

 

 

<  en deze onderste plek prefereert ze nu....ach, laat 'r maar even..... Zsa Zsa is verhuisd naar de krabton (helemaal beneden) en ligt daar heerlijk rustig met haar ene kitten.....maar tegen middernacht heeft ze toch de 'werpdoos' weer opgezocht. 

 

Haar 'personeel' Bert wacht in spanning af wat er nog meer gaat komen......nada, niks, tot nu toe.  Diverse keren de dierenarts gebeld, hoe te handelen, want zou het er cht maar bij n blijven?? Volgens de dierenarts is er niets aan de hand zolang Zsa Zsa op haar gemak ligt en het kitten bij haar drinkt. pas als zij weer weeen krijgt en een kwartier gaat persen....en als er dn geen kitten komt, niets gebeurt: dn met spoed  de dierenarts bellen! Het zou dus kunnen dat het bij 1 kitten blijft, en dat de baarmoeder opgezet is. Maar de tijd zal het leren. (bij bevalling van een ander poesje (Penelope) kwamen er na 24 uur ng eens 2 gezonde kittens ter wereld en werden het  er 4 in totaal)

 

foto's: Bert Kees


Dinsdag  9 september 2008:  'de rest'  laat op zich wachten.....

Zsa Zsa ziet er best goed uit, alleen haar buikje is nog wat dik, daar moet toch nog een kittentje in zitten? Vandaag, gelukkig een warmere nazomerdag,  toch maar even de dierenarts geraadpleegd. Conclusie: Zsa Zsa is klaar met haar bevalling, het zal er maar n blijven! Dat haar buikje nog dik aanvoelt, komt door een opgezette baarmoeder, dat regelt zich vanzelf weer binnenkort.

Dus het blijft bij n kitten!

 

We noemen het maar ons 'wonderkitten' want dit is voor ons de eerste keer dat we dit meemaken. GIC.Vladimir Levka heeft een 'gemiddelde' van 4 kittentjes, dus we staan helemaal sprakeloos.....kunnen we ons bijna niet voorstellen: n kittentje! Het is even wennen, vooral voor Zsa Zsa die melk in overvloed heeft, maar.....als het maar gezond is. Op de foto boven liggen ze samen weer in de krabton ;-)

Het kitten is weer gewogen en weegt (nog steeds) 110 gram. Meestal vallen kittens de eerste dag(en) wat af, maar daarna moeten ze zeker iedere dag 10 gram aankomen. Het kitten drinkt goed: melk zat!!!

Tijdens het weegritueel kan Zsa Zsa het niet laten......ze bemoeit zich er meteen mee en grijpt haar kitje stevig in z'n nek om het weer naar 'het hol' te brengen.

 

 

 Zsa Zsa lijkt ook trots: ze begint direkt te spinnen/knorren als 'personeel Bert' komt kijken. En ze wast haar wonderkitten k heel goed!

 

Zsa Zsa heeft ook nog een keer achter Ziggy aangezeten. De deur stond op een kier en Ziggy kwam nietsvermoedend langs (niet eens in de kamer, hij liep toevallig langs de deur) en Zsa Zsa stoof uit haar mand achter Ziggy aan. 

Onbegrijpelijk, temeer omdat ze wel van Ziggy eiste dat die de hele zondagnacht en een groot stuk van de maandag boven op 'haar' krabton moest zitten. Ach ja, dat zal zich wel weer stabiliseren......

 

foto's: Bert Kees


Woensdag 10 september 2008:  Cattery Almere Blues  gaat  tch weer even kijken......

Vandaag toch maar even naar Zsa Zsa en haar 'wonderkitten'  gaan kijken. Het ziet er inderdaad heel fraai uit, en Zsa Zsa is een super-beschermende moederpoes!   

 

Als de kleine gewogen wordt, is ze er 'als de kippen bij'  

om  haar kitten met haar bekje 

van de weegschaal af te tillen 

en mee 'het hol in'   te nemen. 

 

klik op foto voor filmpje >

 

 

 

 

 

 

Vandaag ook maar meteen een bench geplaatst en 'ingericht' met een klein kattenbakje, voer en water, een comfortabel 'trappelkussen' van harige fleece waar Zsa Zsa helemaal gek van is, en afgedekt met een grote doek. Hij staat in zicht van Zsa Zsa dus dan kan ze vast bedenken of ze daar gebruik van wil maken.....ach, haar 'personeel' doet er alles aan!  

Groot voordeel is k nog dat haar maatje Ziggy dan ook weer de kamer in mag, zonder dat-ie er meteen uitgemept wordt als-ie zelfs maar naar het kitten kijkt! En .....het deurtje kan (ook) dicht (als 't nodig is)....dus hopelijk -af en toe- rust voor iedereen ;-)

 

foto's: Cattery Almere Blues


Vrijdag 12 september 2008: het kitten weegt nu 120 gram


Zaterdag 13 september 2008

Wonderkitten is fantastisch. Het strekt zich soms lekker helemaal uit, en gaapt voluit; als het wil eten, piept-ie en Zsa Zsa geeft daar goed gehoor aan. Zsa Zsa zorgt er heel erg goed voor.  Ze is nu ook zelf helemaal gekalmeerd; dat voortdurend in-en-uit de mand gaan van de eerste dagen was blijkbaar alleen te wijten aan onrust. Het is een goede, beschermende moeder. Gewicht  is nu 130 gram.
 
Ziggy mag intussen al in de woonkamer. Gisteren lag-ie op de stoel te slapen, en Zsa Zsa kwam aansluipen. Zij ging heel even snuffelen (Ziggy 'deed alsof' hij dit niet in de gaten had). Maar voor Zsa Zsa was alles weer goed, die liep met haar staart rechtop terug naar de mand.
 
 
Ook nog iets grappigs over dat filmpje (van 10/9) Als Zsa Zsa de geluiden hoort van het kitten, begint ze hetzelfde te miauwen als op de computer. Na het weekend zullen de oogjes wel open gaan, tijd voor weer nieuwe fotootjes.


15 september 2008 (8 dagen oud):  de oogjes zijn vanavond open gegaan!!
 
Wonderkitten begon ineens een heleboel lawaai te maken, en toen zag je twee piepkleine oogjes. Zsa Zsa geweldig aan het spinnen (knorren dus). Haar 'personeel' wil toch nog even wachten met een foto maken, want een flits op die oogjes vindt-ie niet zo'n goed idee.


18 september 2008: kitten is supergegroeid!

 

Ja, hoe kan dat ook anders? 

Het 'enige kitten'  heeft lle tepels ter beschikking! 

 

Het weegt vandaag dan ook al 280 gram.

 

 

 

 

foto's: Bert Kees


21-9-2008: het  - nog steeds-  blauwogige kitten

 

 

Het is jammer dat het kitten geen speelkameraadje heeft ......

maar liefde en aandacht krijgt het genoeg 

van zijn zorgzame mama Zsa Zsa.

(en het 'personeel')

 

 

 

 

foto's: Bert Kees


24-9-2008: update wonderkitten   (16 dagen jong)

 

 

Het gaat erg goed met Zsa Zsa en 'wonderkitten'. 

Het personeel noemt hem liefdevol Iepke  (maar dat is natuurlijk geen naam voor een Blauwe Rus! ) maar hij zegt de hele tijd 'iep-iep'  ;-)  

Het kitten heeft speciaal nog geen naam gekregen omdat het 'nieuwe personeel' die dan zelf kan uitzoeken.

Zsa Zsa en hij hebben afgelopen week moeten wennen aan de bench, Zsa Zsa wilde toch af en toe weer terug in de krabton; maar nu zijn ze helemaal gewend: lekker mr ruimte om die kleine pootjes te gebruiken! Hij is speels, snuffelt veel en geeft soms een kopje. Ook heeft-ie af en toe zijn staart al fier omhoog

 

 

Zijn gewicht: vandaag alweer 350 gram. Dus er moet flink gerend en gespeeld worden, liefst  met mama Zsa Zsa!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

foto's: Bert Kees


29 september 2008: 3 weken oud - "Iepke"  kan nu al knorren, taffelen en dabben.

 


 
Ik heb 15/9 jl  al verteld wat '
knorren' betekent, dat is Vlaams voor wat in Nederland 'spinnen' wordt genoemd.  Maar er zijn nog een paar aardige Vlaamse uitdrukkingen, eigenlijk Vlaamse 'slang', een soort dialect uit een bepaalde streek. (in het Antwerpse noemt men dat 'snorren').  Het is aandoenlijk  zo'n klein kittentje  te horen 'knorren ', echt schattig. 

 

Als "Iepke" bijvoorbeeld aan het 'taffelen' is, dan wil dat zeggen dat-ie probeert te lopen.........(in het Antwerpse heet dat: 'kraffelen' ) en dat gaat iedere dag een beetje beter! In het begin was het nog meer schuiven, met de twee achterpootjes in spagaat; maar tegenwoordig kan Iepke al redelijk goed op zijn vier pootjes staan, met zijn staartje fier omhoog!

En 'dabben' kan Iepke ook goed! Dat wil zeggen dat hij zijn 'prooi' (lees: Zsa Zsa's poot of de vinger van zijn personeel) met zijn twee voorpootjes in de houdgreep neemt en met zijn achterste pootjes begint uit te halen

 

 

 Ook mama Zsa Zsa speelt heel veel met hem, en dat gaat er soms heftig aan toe.......maar natuurlijk houdt het 'personeel' alles goed in de gaten ;-)  

Dus: Iepke is al aardig aan het leren, ook door te spelen!  
Hij weegt nu
400 gram, de oogjes zijn nog altijd blauw, en hij is lekker donsachtig. 

Deze week naar de dierenarts voor de ontworming.

 

 

 

foto's: Bert Kees


7 oktober 2008: 'Iep-iepke'  n maand oud nu.....

 

 

 

'Iepke' (het nieuwe personeel gaat 'm waarschijnlijk Nabokov noemen) liep bij mij in de kamer, goed in de gaten gehouden door Zsa Zsa. Ziggy zat net een paar meter buiten de kamer en er was geen agressie. En nog beter: ze knipperden met hun ogen naar elkaar (niet knipogen, maar tegleijkertijd met beide ogen knipperen), dat doet Bert ook altijd met hun. Dus dat komt wel goed met hun!

 

 

foto's: Bert Kees


9 oktober 2008: Cattery Almere Blues gaat op bezoek bij 'Iep-iepke'

Wat een snoepie is die Iepke, inderdaad heerlijke pluizebol, heel licht van kleur en lekker ondernemend, soms tot ontsteltenis van Zsa Zsa die een heel lieve maar wat over-bezorgde moederpoes is....maar dat komt waarschijnlijk omdat het maar n kitten is.

Als Iepke aan het struinen is in de kamer, want het kitten loopt al goed, dan ziet de mama Zsa Zsa er nauwlettend op toe wat-ie precies doet. Duikt wonderkitten ergens achter, dan wordt-ie er meteen letterlijk aan zijn nekvel (!) uitgesleurd. Maar af en toe ontsnapt wonderkitten en gaat klauteren, langs de krabton, in en op de bench, kijk maar op het filmpje.

 

klik op foto voor filmpje

 

 

Huisgenootje Ziggy loopt (noodgedwongen) met een grote boog om Zsa Zsa en het kitten heen. Als-ie te dichtbij komt, kan hij klappen verwachten van de overbezorgde Zsa Zsa. Als zij even alleen op stap gaat, is er geen vuiltje aan de lucht, zijn ze lief tegen elkaar. Maar daar gaat het personeel de komende tijd aandacht aan besteden, kitten en Ziggy moeten beter aan elkaar gaan wennen, zonder dat Zsa Zsa zich er steeds mee bemoeit en Ziggy wegjaagt....komt vast goed ;-)

 

             Zsa Zsa met haar kitten                                                   en Ziggy in zijn  mand

                                                                                                                                                                       klik op foto voor filmpje

 

 

En natuurlijk moest wonderkitten een spuit krijgen, een hle grote spuit voor een streepje anti-wormenspul, voor het kleine kitten.

 

 

 

 

 

 

En kijk nu wat er gebeurt.....het kitten ziet z'n moeder eten en hup! hij springt haar achterna en gaat net als zij, van een bordje eten, dat is vandaag voor het eerst! 

Cattery Almere Blues had het net gehad over een papje, met over een poosje wat kittenbrokjes erdoor....en volgens ons heeft wonderkitten dat gehoord maar Zsa Zsa keek er ook van op.....

 

 

 

 

foto's: Cattery Almere Blues


10 oktober 2008: update....het kitten en de muis.....

 

 

 

 

 

foto's: Bert Kees


20 oktober 2008: 6 weekjes oud alweer!

 

Nabo weegt nu 765 gram

Nabokov Vladimirovitsj gaat het katertje voluit heten!

 

Dat hij sowieso Vladimirovitsj gaat heten staat vast, Nabo is immers een zoon van Vladimir :)
Het is wel zo dat Nabokov eigenlijk een achternaam is, het komt van de grote Russische schrijver Vladimir Vladimirovitsj Nabokov

foto: Bert Kees


webmaster, tekst en foto's: greta verduin                Cattery Almere Blues              (van dekkater Vladimir)

          (tenzij anders aangegeven)