tekst, foto's, filmpjes: greta verduin                       Cattery Almere Blues 


23 september 2008:  Thiska is zwanger van Vladimir

GIC.Laetitia  Thiska Casimir en GIC. Vladimir Levka Almere Blues

voor wat vooraf ging: klik > HIER    voor kittens klik > HIER


September / oktober 2008: Thiska is duidelijk zwanger!

Eind september werden de eerste symptomen van de zwangerschap al zichtbaar. Ze leek al wat dikker maar ze was vooral humeurig naar Calina (haar poezendochter) toe, die mag niet meer bij Thiska komen liggen......

Thiska's tepels zijn wat dikker en roze dus we begonnen voorzichtig te juichen. Ze vraagt regelmatig om een knuffel en het haar van haar personeel wordt elke avond gewassen door Thiska (na die opfrisbeurt ziet het personeel er uit als een punker! )

 

Op de rechterfoto zit Thiska op een dekentje van de jongste zoon.  Dit is sinds kort n van haar favoriete plekjes, dus dat dekentje wordt voorlopig niet opgeborgen want daar ligt ze nu zo graag op! .

Ze was daar net gaan liggen toen haar personeel, gewapend met fototoestel, zag aankomen.  Ze wipte toen direkt recht.

 

Op de linkerfoto lag ze net lekker te slapen en kijkt nu met een blik van 'moet je mij daar nu voor storen?' (haar ogen zijn veel groener dan op deze foto's)

 

 

Thiska is nu duidelijk zwanger.  Ze heeft al een klein buikje.


Vandaag is ze nog eens gewogen en ze weegt nu 3.900 gram.  Ze is dus goed aangekomen.  Haar normale gewicht zit meestal tussen 3 kg en 3,2 kg. Na haar krolsheden was ze afgevallen tot 2,7 kg. Begin oktober woog ze 3,4 kg.  Ze weegt nu dus mr dan normaal.

Thiska probeert ook steeds uit de living te komen, waarschijnlijk wil ze op zoek naar plekjes om te bevallen.  

Er wordt dus ettelijke keren per dag achter haar aan gerend, wat ze heel geestig vindt....want ze wacht regelmatig tot het personeel er bijna is..... om dan onder een bed te duiken! Dan heb je dus mooi het nakijken. Op het ogenblik zit ze onder het bed, dus even wachten tot ze zich er p heeft geinstalleerd,  dan kan ze weer terug naar de woonkamer gebracht worden!

 

 

foto's: Nicole de Clerck


20 oktober 2008: update van de zwangere dame.....en dat wil ze wten k!

Zoals je kan zien heeft Thiska ondertussen een buikje gekregen.  Ze weegt nu 4 kg.  Haar 'personeel' weegt zich met en zonder haar en zo komen we aan het gewicht.  

 

Ze is heel knuffelig en wil veel geaaid worden. Ze heeft vanavond de hele avond bij de jongste zoon gelegen.  Hij had dan ookl "zijn" vliesdeken over zich gelegd en daar ligt Thissy heel veel op.  

Dio (de hond) laat ze met rust, ze ging hem zelfs kopjes geven vanochtend maar hij is toch maar gaan lopen.  Hij is haar vroegere meppen duidelijk nog niet vergeten.  

Calina (haar poezenmeisje) wordt op afstand gehouden. 

 Verder rent ze als ze de kans ziet naar de slaapkamer van de jongste zoon waar ze zich - als hij weer eens de kastdeur heeft vergeten te sluitentussen de T-shirts verstopt. 

 

 

 

Iedereen kijkt dus vol spanning uit naar de geboorte van de kittens, nog een dikke 2 weken, het schiet nu goed op.

 

 


 
Thiska
heeft nu ook door dat ze ons voor haar kar kan spannen.  Zo laat ze zich door haar 'personeel' op het aanrecht zetten als dat in de keuken bezig is.  Ze wil duidelijk als een zwangere dame behandeld worden met alle privileges van dien.  Het is echt grappig zoals ze dan rond mijn voeten draait en oogcontact zoekt met een blik van 'zet ge me nu nog op het aanrecht of niet!?'.  Het is nu eenmaal niet haar schuld dat de brokken niet op de grond staan......

Maar met een hond die dol is op kattenbrokjes leren wij dus aan de katten om op het aanrecht te gaan om te eten terwijl andersom de meeste mensen hun poezen afleren om op het aanrecht te komen!

 

foto's: Nicole de Clerck


27 oktober 2008: nog even zwanger maar de tijd schiet nu op voor Thiska......

 

 

Met nog zo'n weekje te gaan tot de bevalling, wordt Thiska steeds aanhaliger, komt vaak op schoot zitten en wil graag geaaid worden. Ze is wel veel zwaarder geworden maar niet echt dik. 

Gisteren is er een werpdoos voor haar neergezet want Thiska was duidelijk al op zoek naar een nest! In de kledingkast van zoon Martijn had ze zijn T-shirts al lekker omgewoeld tot n grote kluwen!!!

 

 


Na het zetten van haar kraamdoos heeft dochter Calina er zich in genesteld. Die dame genoot duidelijk van de zachte fleece dekentjes.....

Maar na een poosje ging Thiska  kijken en zij is meteen begonnen te graven en alles omwoelen, en heeft er toen ook een tijdje in gezeten.


Verder eet ze nu heel veel, ook om haar melk komt ze vragen.  Het begint nu heel
spannend te worden en  we hopen dat de kittens er halverwege volgende week zijn, dan
zijn ze zeker volgroeid.

 

 

 

foto's: Nicole de Clerck


voor kittens tzt :  Nicole De Clerck


webmaster: greta verduin                               Cattery Almere Blues         (van dekkater Vladimir)