Cattery Almere Blues  

  De  nieuwste  foto's van de kittens van

  etoile *  zsa zsa  en  GIC.vladimir Levka almere blues

staan  vanaf nu bovenaan!


 Voor wat vooraf ging (conceptie + zwangerschap) klik HIER     Kitten vanaf de geboorte klik HIER         geen kittens meer beschikbaar


8-12-2008: Cattery Almere Blues  neemt afscheid van katertje Nabo (Nabokov Vladimirovitsj)

Ja, alweer 13 weken is-ie, dus Nabo mag naar zijn nieuwe personeel.....Bert zal hem missen.....

klik op foto voor -kort-  sfeerflmpje

 

 

klik op foto voor filmpje  

klik op foto voor filmpje  

 

 

Filmpjes van de speelse Nabo......die zich prima kan vermaken met een propje papier......

 

 

 

....en ˇˇk nog een echte schootkat en knuffelkat, hij is prima gesocialiseerd (ondanks dat-ie 'enig kind' was...het is een Únig kitten!!

 

 

 

 

Cattery Almere Blues  wenst Nabo veel plezier in zijn nieuwe huisje, waar al een ander kittenvriendje op hem wacht.

 

foto's: Cattery Almere Blues


4-12-2008: update Nabo die al bijna gaat vertrekken.....

Het mooie mannetje is nu bijna 13 weken.....

 

foto: Bert Kees


22-11-2008:  onze belezen mannetje Nabo(kov) Vladimir


 

 

Doorbraak in de relatie tussen Nabo en Ziggy


Vanmorgen zat Nabo op het huis (de mand) van Ziggy.  Ziggy was eerst vol ongeloof. 'wat een lef', zag  je 'm denken.

 
Daarna volgde een uitgebreide omhelzing 


 
Ze hebben nog wat gespeeld, en uiteindelijk kroop Nabo gewoon bij Ziggy in het mandje .......

 

.......daar werd hij na een paar minuten wel weer uitgesodemieterd, maar toch....... ;- )


 
Zsa Zsa
zat een paar meter verder te kijken, en liet het allemaal gebeuren.
 

 

foto's: Bert Kees


17 november 2008: de eerste enting van Nabo

Vandaag werd Nabo 10 weken, en die verjaardag hebben we gevierd met een prikje bij de dierenarts. Niet dat Nabo daar echt gelukkig van werd, maar aan sommige dingen in het leven ontkom je niet.

Toen de prik


 
Zoals misschien te merken was op de website, had  'personeel Bert'  nog altijd nog wat twijfel over het geslacht van Nabo. Hoewel alles volgens ons richting 'kater' wees, was hij toch niet 100 procent zeker .... want zoals hij zelf zegt: "bij een nest van maar 1 kitten heb je geen vergelijkingsmateriaal!" Maar Nabo was het mandje nog niet uit of de dierenarts zei al dat het een katertje was. Dat kon hij zelfs al zien aan z'n koppie, zei hij!  Eigenlijk wist Bert het ook  wel, maar toen-ie het bevestigd hoorde was hij wel blij, vooral voor het 'nieuwe personeel Camillah ' (die was er ook bij) want die wilde zo graag een katerje  ;-)


 

 

De dierenarts zei dat hij kon zien dat Nabo een lief karakter heeft. Maar Nabo liet zich niet in slaap praten en begon meteen te grommen en te blazen. Maar dan komen daar toch ineens 4 mensenhanden tevoorschijn, daar doe je niets tegen als kitten van 10 weken. En daarna werd Nabo rustiger. Kreeg hij er als toetje nog een vlooienbehandeling bovenop. En toen terug naar huis.

 


 
Daar zat mama Zsa Zsa te wachten. Die maakte gelukkig niet al te veel problemen van die vreemde geuren van de (vlooien)behandeling.
 
En daarna lekker slapen

Met Ziggy en Nabo gaat het redelijk. Soms houdt personeel Bert hem even voor Ziggy's  neus, niet frontaal want dat trekt hij nog niet. Ziggy gaat dan uitvoerig ruiken, en Zsa Zsa zit verderop wat te kijken wat Ziggy er allemaal van denkt. In het begin begon hij altijd te brommen, maar tegenwoordig wast hij Nabo dan al. Maar als ik Nabo dan gewoon op de grond naast Ziggy wordt gezet, dan is dat weer een brug te ver. Waarschijnlijk gaan ze pas met elkaar spelen op de dag dat Nabo hier weg gaat......En voor de rest is Zsa Zsa gelukkig niet meer zo agressief naar Ziggy, dat helpt natuurlijk ook.
 

 

foto's: Bert Kees


12 november 2008: update van een blije Blauwe Rus

Nabo is nu 9 1/2 week oud

Met Nabo is alles goed. Hij is bij momenten wel heel erg druk. Misschien is dat omdat hij geen speelkameraadjes heeft, dus als hij klaar is met slapen en als de batterijen goed zijn opgeladen krijgen Zsa Zsa en personeel Bert al zijn energie over hun uitgestort. 

Dat is natuurlijk heel fijn - maar soms gaat hij toch wel heel wild tekeer, zoals die keer dat Bert lag te slapen, en  Nabo ineens op zijn gezicht springt,  van die dingen. Hij is maandag 10 november 9 weken geworden. Dus binnenkort gaat hij naar de dierenarts voor zijn 1e enting. Dus even geduld, de footjes daarvan zijn binnenkort weer hier te zien!

Nabo is net gewogen en weegt nu 1320 gram. Nabo is niet alleen een Blauwe Rus, het is ook een blije Blauwe Rus!!!

Als hij je alleen maar ziet, begint hij al te knorren/spinnen  ;-)

Tussen Zsa Zsa en Nabo gaat het ook goed. Zsa Zsa blijft wel erg beschermend. Nabo gaat soms alleen op de zetel/stoel liggen, en dan begint Zsa Zsa te miauwen dat hij bij haar moet komen liggen, op het dekentje bij de verwarming.

 

Bij Felikat is de stamboom aangevraagd en aangegeven welke naam er op de stamboom zou moeten komen. 

De rekening is betaald, dus dat komt wel goed. 

foto: Bert Kees


30 oktober 2008: bijna 8 weken oud alweer!

Zoals jullie inmiddels weten, krijgt Nabo - als hij naar zijn nieuwe personeel mag -  er meteen een speelkameraadje bij. Gisteren kwam dat nieuwe personeel Camillah op bezoek, dat doet ze regelmatig, maar nu met Lara, dat is de toekomstige vriendin/speelkameraad van Nabo. Lara is nu 13 weken. De eigenaar dacht eerst dat het ook een katertje was, maar volgens de dierenarts was het toch echt een poesje!  Dus.... "ze".... heeft heel wat kenmerken van een sneeuwbengaal, alleen heeft ze geen stamboompapieren. Maar ze is erg lief en dat is natuurlijk het belangrijkste!


 


Nabo's personeel heeft maar snel wat fotoos gemaakt van die historische ontmoeting tussen Lara en Nabo. Helaas was er veel te weinig licht, dus die fotoos zijn niet helemaal wat we gewend zijn...maar het gaat om het idee, om je een indruk te geven van Lara.

 

 
Het was een redelijk vlotte kennismaking. Natuurlijk moesten ze elkaar nog wat aftasten, maar uiteindelijk waren ze toch al fijn aan het spelen. Af en toe was er dan sprake van een miscommunicatie, zo van: "hey, dat was wel een serieuze tik, hoor! Wil je vechten of zo?"

 

 

 

Na een half uur was bij allebei de batterij op, en toen gingen ze op 30 centimeter van elkaar liggen uitrusten.....

 

foto's: Bert Kees


23 oktober 2008: de nieuwste foto's van  kitten Nabo ( ofwel: Nabokov Vladimirovitsj)

Nabo is heel ondernemend! Hij heeft een taart met zes kaarsjes uitgeblazen,  meneer probeert de krant op te eten, klimt aan de broek van zijn 'personeel' omhoog, en bijt in Zsa Zsa's neus. Maar hij is ook al zindelijk, eet droge brokjes en kan heel luid en duidelijk knorren ('spinnen' dus ;-) maar af en toe zegt-ie er toch nog 'iep' tussenoor ....

Maar aan dat flitslicht is-ie nog steeds niet gewend......

 

 

 
Vandaag wordt-ie nogmaals ontwormd. De relatie met Ziggy is enorm verbeterd.....jammer dat-ie over een poosje naar zijn 'nieuwe personeel' gaat verhuizen....dat heeft inmiddels al een kattenhuisgenootje dat op Nabo wacht, een 'gewone' ....nou ja....huis- tuin & keukenkat ofwel: een kitten van nu 11 weken
 

 

Met mama Zsa Zsa wordt er regelmatig gespeeld tot hij er moe van is.

 

 

 

foto's: Bert Kees


20 oktober 2008: 6 weekjes oud alweer! 

Nabokov Vladimirovitsj gaat het katertje voluit heten! (roepnaam: Nabo)

Nabo weegt nu 765 gram 

Dat hij sowieso Vladimirovitsj gaat heten staat vast, Nabo is immers een zoon van Vladimir :)
Het is wel zo dat Nabokov eigenlijk een achternaam is, het komt van de grote Russische schrijver Vladimir Vladimirovitsj Nabokov

Even gekeken wat 'Nabo' het in het Deens betekent....dat is: 'buurman', niet zo gek dus;  maar  in het Portugees betekent Nabo: 'raap'.....

 

foto's: Bert Kees


webmaster, tekst en foto's: greta verduin                Cattery Almere Blues              (van dekkater Vladimir)

          (tenzij anders aangegeven)