tekst en foto's: greta verduin              Cattery Almere Blues 


23 juli 2008:   toile * Zsa Zsa is zwanger van Vladimir!

voor wat vooraf ging: klik HIER  en hier voor  > KITTENS

 

 

Poesje * Etoile Zsa Zsa is zwanger! Op de foto linksboven (23/7) zie je al een rose tepeltje verschijnen, op de rechterfoto (25/7) hierboven zijn ze duidelijk groter en wat opgezet. ook de haartjes er omheen staan nu wat af.

Zsa Zsa is uitgerekend circa 5 september 2008

Ter vergelijking even wat fotootjes van mei jl. toen Zsa Zsa krols was, dan zie je duidelijk het verschil!

 

 

 

 

 

 

 

 

De laatste dagen is Zsa Zsa steeds meer aan het 'praten' en ze is ook erg lief voor haar huisgenoot Ziggy. Die laatste kan dat erg waarderen want hij was nogal eens de pineut door het sterke karakter van Zsa Zsa.....maar ook Ziggy is helemaal blij met de situatie!

 

 

De laatste keren dat Zsa Zsa krols was, kon Ziggy niet zo goed met die situatie omgaan; hij probeerde haar wel te dekken maar dat leverde een boel gegrom op (ja, hij is een 'je weet wel'-kater).  Maar nu is ineens alles koek en ei, ze zijn heel lief voor elkaar.

 

Op deze foto zie je Ziggy aan de kraan drinken >

(zoals alle katten vindt ook hij stromend water heerlijk) en Zsa Zsa zit achter hem.

 

 

 

foto's: Bert Kees


 

31 juli 2008: de zwangere dame  toile * Zsa Zsa

 

 

 

 

Zsa Zsa doet momenteel maar twee dingen: slapen en eten. En af en toe gaat ze voor de oven staan, dat is haar spiegel; dan gaat ze daar een minuut in staren, gaat haar staart kaarsrecht staan, en begint ze te praten. Ik geloof dat ze nogal tevreden is met zichzelf.

 

foto's: Bert Kees


 

3 augustus 2008: wassen,  eten, slapen....dat is wat Zsa Zsa de hele dag doet.....

 

 

En huisgenootje Ziggy  > 

 

 

die begrijpt niets meer van Zsa Zsa: ze wil niet meer uitgelaten spelen, doet het allemaal rustig aan..........en natuurlijk slapen katten wel 3/4 van de dag maar zelfs zijn macho-houding maakt ineens geen indruk meer (foto rechtsboven) dus nu straalt hij uit: 'bekijk het maar'!

Het personeel is op zoek naar een mooie 'mand'  waar Zsa Zsa tzt lekker met de kittens in kan liggen.  Het voelt een beetje alsof je een kinderkamer gaat inrichten  ;-)

 

 

foto's: Bert Kees


 

10 augustus 2008: Zsa Zsa wordt duidelijk dikker......

Met Zsa Zsa is alles goed, ze is nu 5 1/2 week zwanger. Ze wordt nu duidelijk dikker, haar 'personeel'  houdt zijn hart vast als ze van tafel springt 

(maar ach,  zo'n kat zal het zlf toch het beste weten  ;-)

 

 

 

 

Er wordt bij alles rekening gehouden met de a.s. mama en de kleintjes. Zo is het 'personeel' op zoek gegaan naar Queen34 van Royal Canin maar dat is niet overal te koop. Dat voer is heel speciaal, en goed voor de moederpoes, zowel vr als n de bevalling...n ook voor de kittentjes tzt. Verder is er een mooie krabton aangeschaft, waar Zsa Zsa meteen maar op de bovenste verdieping ging liggen!

 

 

 

 

 

Ook een soort wigwam met een echte lekkere 'kattenbodembasis'.....

misschien heel geschikt voor Zsa Zsa en de kleintjes om zich in terug te trekken. 

 

 

Maar ja, dat wachten we maar af want inderdaad: 

katten maken dat zelf wel uit en een a.s. moederpoes al helemaal!
 Nog  zo' n  4 weekjes wachten......

 

 

 

foto's: Bert Kees


 

13 augustus 2008: Cattery Almere Blues op bezoek bij zwangere Zsa Zsa

 

 

 

We zijn natuurlijk helemaal op de hoogte van het wel en wee van Zsa Zsa n haar huisgenootje Ziggy......maar het is toch altijd leuk om even zelf te gaan kijken. 

 

 

Ziggy is een lieve je-weet-wel-kater, die gewoon voelt dat er iets met Zsa Zsa aan de hand is. 

Hij zit lekker in zijn mandje en doet het rustiger aan met Zsa Zsa dan normaal.

 

 

 

 

 

Zsa Zsa was beetje gespannen,  maar heeft haar plekje gevonden bovenop de nieuwe krabpaal, kan ze lekker liggen en tegelijk alles en iedereen goed bekijken.

 

 

 

 

Ik kan vertellen: de katten hebben een prima huis met personeel dat aan alle kanten bezig is om de kittens binnenkort te verwelkomen. Het balkon wordt aangepakt zodat het 'vluchtveilig' wordt en ze niet naar beneden kunnen vallen of (als ze groter zijn) erop kunnen springen en er alsnog afvallen....

Binnenkort komt er een werpdoos, als oefening vast; en Zsa Zsa kan meteen mooi 'haar' plek uitzoeken!

 

 

 

foto"s: Cattery Almere Blues


 

18-8-2008: update zwangere Zsa Zsa en huisgenootje Ziggy

Eigenlijk geen nieuws hier; maar geen nieuws is goed nieuws, Zsa Zsa gaat gewoon haar gang.  ze vindt die Royal Canin (de kitten-versie) erg lekker. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
En Ziggy begint al een soort vaderrol op zich te nemen.

 Hij wordt ook ingezet als personeel.

Deeltijds, op oproepbasis. Dan vraagt Zsa Zsa aan Ziggy om haar te wassen. Meestal duurt dat maar heel kort, dus je bent vaak te laat voor een foto. En daarna lekker slapen ;-)

 

 

 

 Dus het ziet er nu cht naar uit dat Ziggy een goede papa gaat worden. Vladimir moest eens weten......

Nog 2 1/2  weekjes wachten tot circa 5 september, het schiet nu op.

 

foto's: Bert Kees


27-8-2008: nog een dikke week......

Gisteren is Zsa Zsa aan het shoppen geslagen want ze had ineens zin in gekleurde bandjes voor haar kittens die ze over een dikke week verwacht....Het is genoeg voor een heel elftal maar ze heeft er maar vast zo'n 4 stuks geselekteerd! 

 

 

 

Het gaat gewoon goed met haar. Ze is wat suffer dan vr de zwangerschap, maar ze is k liever nu ze zwanger is - ze vraagt veel om aandacht, wil graag geknuffeld worden, en ligt graag in de nek van haar personeel Bert.

Zsa Zsa is inderdaad dikker geworden, en als je aan iemand moest uitleggen wat waggelen betekent dan zou Bert Zsa Zsa laten zien. Ze slaapt en eet veel, en soms is ze heel speels. Maar met die buik krijgt dat spelen dan een heel komisch effect.  Ze is niet helemaal symmetrisch, zo te zien, dus misschien wordt het wel een oneven aantal, maar daar is nog niets van te zeggen. 

En ze is superlief; dan wil ze echt knuffelen, terwijl Zsa Zsa dat anders helemaal niet zo is....

 

 

'die flits vind ik niks...'

  De werpdoos wordt al druk gebruikt, ze heeft haar eigen plek uitgezocht waar die moest staan en huisgenootje Ziggy mocht eerst wel kijken maar wordt er nu uitgemept! De weegschaal staat ook al klaar.

 

foto's: Bert Kees


1-9-2008: nog een paar daagjes......

Het schiet nu echt op......en je merkt dat duidelijk aan Zsa Zsa, die een gouden medaille verdient op de discipline '100 meter voor je voeten lopen'  (daar was ze altijd al goed in, vooral Ziggy werd daar gek van omdat Zsa Zsa hem altijd de pas ging afsnijden) 

Wat ook opvalt, is dat huisgenootje Ziggy de laatste dagen veel aan Zsa Zsa ruikt en ja, een Russenneus werkt anders dan een mensenneus die niks vreemds ruikt.....en hij is erg lief voor Zsa Zsa. Hij gedraagt zich al aardig vaderlijk  ;-)

 

 

Hier 2 foto's van Zsa Zsa in haar 'werpdoos'

Gen rond gat er in gemaakt maar hoog genoeg, zodat de kittens er niet uit kunnen. En het personeel van Zsa Zsa heeft een cabrio-dak gemaakt: dat kan open  of dicht. Zsa Zsa heeft een beschutte plek uitgezocht naast de bank, lekker uit de loop maar waar zij toch alles goed in de gaten kan houden!

 

 

 

Zou het 5 september worden,  of toch iets eerder of later? Zullen het er 3 worden? 

We zullen zien, het gaat in ieder geval niet lang meer duren: spannend!

 

 

foto's: Bert Kees


7 september 2008.....nog vol verwachting......

Het is dus gn 5 september geworden......maar vanavond heeft Zsa Zsa en klein beetje bruin-rood bloederige afscheiding gehad. Maar daarna bleef het rustig, gn samentrekkingen, gn begin van weeen.....Wl zijn haar tepels 2x zo groot geworden, klaar voor de kittens!

 

 

 

 

 

foto's: Bert Kees


klik hier voor  foto's  >  kitten van Zsa Zsa en Vladimir

kitteninfo  > bert_kees@hotmail.com


webmaster: greta verduin                                 Cattery Almere Blues         (van dekkater Vladimir)